Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Klamka, relingi, oklejanie
-
kesiu11
- Świeżak
- Imię: Marek
- Samochód: Nubira
- Silnik:
- Kontakt:
Klamka, relingi, oklejanie
Witam
Zastanawiam się na oklejeniu klamek zewnętrznych i relingów folią chrom. Czy już się bawił ktoś w taką modyfikację u siebie? Czy może lepiej kupić chromowane klamki? o ile gdzieś takie dostanę. 
- Przemek
- Fachman
- Imię: Przemysław
- Samochód: cruze 1.8
- Silnik: 1.8 , 141 KM
- LPG: BRC
- Inny samochód: Opel Astra H 1.9 CDTI
- Kontakt:
Re: Klamka, relingi, oklejanie
Chcesz to próbuj , oklejanie jest spoko , ale nie tak łatwe zwłaszcza małe elementy z dużo ilością płąszczyzn jak klamki czy relingi , ale spróbuj to groszowe sprawy 
- Sebastian
- Moderator
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Który rok lacetti ?
Klamki przedliftowe, czy po ?
Jeśli poliftowe - masz u mnie szacun jeśli uda Ci się je obkleić
Szlifowałem je do lakierowania, i ilość wnęk i zakamarków jest masakryczna, moim zdaniem nie do obklejenia
W sieci są dostępne nakładki chromowane, ale ani to ładne ani trwałe.
Klamki przedliftowe, czy po ?
Jeśli poliftowe - masz u mnie szacun jeśli uda Ci się je obkleić
Szlifowałem je do lakierowania, i ilość wnęk i zakamarków jest masakryczna, moim zdaniem nie do obklejenia
W sieci są dostępne nakładki chromowane, ale ani to ładne ani trwałe.
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
-
kjas9
- Profesjonalista
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Cruze1,4 Sw LTZ+2012
- Silnik: 1,4 T +chip 163 km
- LPG: KME Skay Max
- Kontakt:
Nakładki po zimie matowieja i wygląda to badziewnie,wyklejenie takich skomplikowanych i małych powierzchni jest bardzo trudne to raz a drugie czy będzie się dobrze trzymała folia jak by nie było to jedne z najbardziej po kierownicy i lewarku "macane" elementy. .Chromowane klamki są ale trzeba je sprowadzać z korei,komplet ma nr96743755 .Najlepszym wyjściem jest chyba pomalowanie na nowo.
Lacetti 1,6 sx zmienione w cdx 2011-2019
- Sebastian
- Moderator
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Przemek, zobacz na te kształty:

Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
-
kesiu11
- Świeżak
- Imię: Marek
- Samochód: Nubira
- Silnik:
- Kontakt:
Rok 2005 klamki takie jak na zdjęciu powyżej. Chyba jednak malowanie będzie najpewniejsze 
-
krzych1b
- Fachman
- Imię: Krzysztof
- Samochód: NUBIRA /Lacetti
- Silnik: 1.8 F18D3 121KM
- LPG: Tech
- Kontakt:
Co prawda temat stary, ale i ja dodam swoje trzy grosze. Klamek nie ruszałem , tylko olejny pisak plus( jako taki) dobrany kolor pod odcień nadwozia , i sprawa załatwiona . Prawie nie widać
Z relingami poradziłem sobie bez problemu. Zmatowiłem powierzchnię , odtłuściłem i kupiłem srebrzankę wysoko tepmeraturową .Tu jest mały myk , bo są różne odcienie. Potem wałek ( najlepszy do tapet gumowy ale użyłem normalny)) i szybko delikatnie pomalowałem ,prawie na sucho . Wyszło bombowo
Oczywiście po wyschnięciu farby, obowiązkowo polerka papierkiem 2500-3000 na to pasta polerska , delikatnie prysnąłem bezbarwnym lakierem i wyszło , że prawie nie widać różnicy . Dwa lata już się trzyma i nic się nie łuszczy
Może i druciarstwo , ale auto już wiekowe i nie chciało mi się go obklejać pod pistolet ( tu czytaj Spray ) .
Z relingami poradziłem sobie bez problemu. Zmatowiłem powierzchnię , odtłuściłem i kupiłem srebrzankę wysoko tepmeraturową .Tu jest mały myk , bo są różne odcienie. Potem wałek ( najlepszy do tapet gumowy ale użyłem normalny)) i szybko delikatnie pomalowałem ,prawie na sucho . Wyszło bombowo
Oczywiście po wyschnięciu farby, obowiązkowo polerka papierkiem 2500-3000 na to pasta polerska , delikatnie prysnąłem bezbarwnym lakierem i wyszło , że prawie nie widać różnicy . Dwa lata już się trzyma i nic się nie łuszczy
Może i druciarstwo , ale auto już wiekowe i nie chciało mi się go obklejać pod pistolet ( tu czytaj Spray ) .
VIN >KL1NF35BJ6K335315