Przed założeniem nowego tematu, sprawdź czy podobny temat już istnieje.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
Wyszukiwarka znajduje się w prawym górnym rogu.
NOWY TEMAT znajduje się w poszczególnych działach w lewym górnym rogu.
System bezkluczykowy
-
pawelwaw84
- Wymiatacz
- Imię: Paweł
- Samochód: Captiva lift 2013
- Silnik: 2.0d 163KM
- Kontakt:
System bezkluczykowy
Czy jest taka możliwość by wyłączyć funkcję follow me home czyli palenie się świateł po wyjściu z auta? Do tego odejście z kluczykiem powoduje zamknięcie auta, ale potwierdzone 3 sygnałami z klaksonu. Instrukcja na ten temat milczy. OpCom potrzebny?
- etac
- Prezes

- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Re: System bezkluczykowy
poszukaj w MENU ustawień pojazdu.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
pawelwaw84
- Wymiatacz
- Kontakt:
Szukałem, ale menu jest tam bardzo ubogie, właściwie ogranicza się do wyboru jednostek np. kilometry/mile i niewiele wiecej.
-
pawelwaw84
- Wymiatacz
- Kontakt:
Okazało się że 3 klaksony ostrzegały przed wyładowaną baterią w kluczyku. Niestety jeszcze nie doszedłem jak wyłączyć follow me home. Być może na światłach w trybie auto nie da się tego wyłączyć.
Do tego wg mnie zbyt wcześnie czujnik światła przełącza ze świateł dziennych na mijania. Zapewne nie ma szans twgo wyregulować? Czy ASO ma taką możliwość?
Do tego wg mnie zbyt wcześnie czujnik światła przełącza ze świateł dziennych na mijania. Zapewne nie ma szans twgo wyregulować? Czy ASO ma taką możliwość?
- dokia
- Patron

- Imię: Dorota
- Samochód: Jaguar E-Pace 2020
- Silnik: PB Jaguar Ingenium 2.0t 250KM
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
W Insigni na auto się nie da wyłączyć tego czesania światłami. Więc może i u was tak. To działa u mnie tylko na ustawieniu auto, jak również automatyczne drogowe też tylko na auto.
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.
-
pawelwaw84
- Wymiatacz
- Kontakt:
Do tego jeszcze klakson pojawia się gdy otworzę i zamknę drzwi kierowcy przy zostawionych kluczykach w środku.
Ok czyli powoli kończe rozkminianie follow me home skoro to taki standard przy trybie auto.
Ok czyli powoli kończe rozkminianie follow me home skoro to taki standard przy trybie auto.
-
milyjarek
- Profesjonalista
- Imię: Jarosław
- Samochód: Epica , Malibu LTZ
- Silnik: 2.0 Diesel , 150KM
- Kontakt:
W Malibu jest wybór czy chcę fallow me czy nie , to w cruzie też powinien być.
Dodano po 1 minucie 18 sekundach:
A klakson to jest ale wtedy gdy zapomnę kluczyków
Dodano po 1 minucie 18 sekundach:
A klakson to jest ale wtedy gdy zapomnę kluczyków
- dokia
- Patron

- Imię: Dorota
- Samochód: Jaguar E-Pace 2020
- Silnik: PB Jaguar Ingenium 2.0t 250KM
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
a gdzie? bo ja może też mam w takim razie, skoro Malibu to taki bliźniak mojej. Opisz jak wyłączasz/włączasz, proszę.
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.
-
pawelwaw84
- Wymiatacz
- Kontakt:
Panowie pomocy.
Po odłączeniu akumulatora auto przestało widzieć kluczyk. Mam problemy z otwarciem auta i odpaleniem czy coś powinienem jakoś zsynchronizować po tym odpięciu klem?
Edit:
Zadziałało. Chyba coś zakłócało zasięg kluczyka.
Po odłączeniu akumulatora auto przestało widzieć kluczyk. Mam problemy z otwarciem auta i odpaleniem czy coś powinienem jakoś zsynchronizować po tym odpięciu klem?
Edit:
Zadziałało. Chyba coś zakłócało zasięg kluczyka.
-
szewcio
- Profesjonalista
- Imię: Eligiusz
- Samochód: Cruze 1.8 LTZ + LPG
- Silnik:
- Kontakt:
Po prawie 7-miu latach użytkowania Cruza pierwsza przygoda z bezkluczykowym dostępem.
Oczywiście na własne życzenie.
Otóż podjechałem po paliwo i w chwili gdy już przy dystrybutorze wyłączyłem silnik zrozumiałem, że nie mam kluczyka przy sobie i już stąd nie odjadę. Mina małżonki na prawym fotelu bezcenna: "Całe życie z idiotą...". Na szczęście syn był w domu (covidowy student) i przywiózł mi kluczyk drugim samochodem, a ja w tym czasie sobie pomaleńku zatankowałem LPG i benzynę korzystając jeszcze z niskich cen.
Na czym polegał mój błąd ?
Przy włączonym silniku cofnąłem się do domu i zmieniłem kurtkę na cieplejszą - kluczyk został w tej pozostawionej na wieszaku. Cruze niestety nie ma funkcji alarmu braku kluczyka na pokładzie - przy projektowaniu widocznie nie przewidzieli (a raczej nie dodali w fazie testów, z przyczyn oszczędnościowych) tego typu alarmu. Dobrze, że to był kurs po benzynę 2 km od domu, a nie nad Bałtyk lub do Chorwacji.
A jak jest w Captivie?
Oczywiście na własne życzenie.
Otóż podjechałem po paliwo i w chwili gdy już przy dystrybutorze wyłączyłem silnik zrozumiałem, że nie mam kluczyka przy sobie i już stąd nie odjadę. Mina małżonki na prawym fotelu bezcenna: "Całe życie z idiotą...". Na szczęście syn był w domu (covidowy student) i przywiózł mi kluczyk drugim samochodem, a ja w tym czasie sobie pomaleńku zatankowałem LPG i benzynę korzystając jeszcze z niskich cen.
Na czym polegał mój błąd ?
Przy włączonym silniku cofnąłem się do domu i zmieniłem kurtkę na cieplejszą - kluczyk został w tej pozostawionej na wieszaku. Cruze niestety nie ma funkcji alarmu braku kluczyka na pokładzie - przy projektowaniu widocznie nie przewidzieli (a raczej nie dodali w fazie testów, z przyczyn oszczędnościowych) tego typu alarmu. Dobrze, że to był kurs po benzynę 2 km od domu, a nie nad Bałtyk lub do Chorwacji.
A jak jest w Captivie?
-
pawelwaw84
- Wymiatacz
- Kontakt:
-
szewcio
- Profesjonalista
- Imię: Eligiusz
- Samochód: Cruze 1.8 LTZ + LPG
- Silnik:
- Kontakt:
U mnie się nie pojawił, więc na luzie, niczym nie niepokojony, dojechałem do stacji benzynowej - pojawił się dopiero przy ponownej próbie rozruchu, już po zatankowaniu. Być może w trakcie testowania systemu pominięto opcję: zapłon - opuszczenie pojazdu - powrót bez kluczyka i rozpoczęcie jazdy.